Ciudad Quesada
 
Home
Om meg
Interesser
Foto galleri
Favoritt linker
Feedback
Ciudad Quesada
Torrevieja
Spain

 

 BELIGGENHET

Ciudad Quesada er en urbanisasjon i Rojales kommune, 8 km fra middelhavskysten. Kystbyene Guardamar og Torrevieja ligger ca.10 km fra Rojales. De tre kommunene danner en trekant med Rojales som det innenlandske hjørne.

Ciudad Quesada er en stor og veldrevet urbanisasjon 40 km. syd for Alicante, 10 km fra kysten og 3 km fra sentrum av kommunesenteret Rojales. Mange av de ca. 2500 innbyggerne kommer fra Nord- Europa. På området finnes det bl.a. flere banker, supermarkeder, restauranter/barer, frisører, lege, apotek, servicekontorer, vannpark, golf- og tennisbaner.

I tillegg til å bosette seg på Ciudad Quesada, har mange nordmenn bosatt seg i: Benijofar og Rojales er små spanske landsbyer i nærheten av Ciudad Quesada. Rojales er interessant, med bl.a. en bydel hvor folk bor inne i fjellet. Rojales har også et rikt kulturliv.

Elven Rio Segura renner gjennom Rojales. Denne har vært svært forurenset, i 2000 ble det satt i gang rensing av elven, nå er den luktfri, forholdsvis rein og det svømmer 29 ender nedenfor demningen og etter flommen i januar er det kommet tilbake 7 ender ovenfor. Nedenfor demningen er det i tillegg en del fisk som svømmer. På en stor plakat tvers ovenfor postkontoret står det at det skal kostes på elva omtrent € 40 millioner de neste årene.

 Torrevieja som har ca. 40.000 innbyggere. Byen ligger ca. 10 kilometer fra skolen. Her er det en flott strandpromenade, utekafeer på rad og rekke, havn, strandmarked, spennende forretninger og badestrender. Saltutvinning og fiske er fortsatt viktige næringer i tillegg til turisme.

De fleste av de rundt 2.500 nordmennene som holder til i området bor i urbanisasjoner rundt byen, eller i urbanisasjoner i nabokommunene. Her er også en norsk klubb med et medlemstall som nærmer seg 500, hvor man kan opprettholde sosial kontakt med landsmenn.

Det finnes også andre nordiske klubber i byen, samt store britiske og tyske miljøer. Fire til fem tusen nordmenn har på en eller annen måte tilknytning til denne byen. I byen ligger det også et norsk konsulat. Torrevieja har ingen tungindustri, og det er dermed svært liten forurensning. To store saltsjøer omkranser byen. De har en rensende effekt på lufta og er med på å gi området et spesielt gunstig helsemiljø.

Guardamar har en fantastisk sandstrand, flotte parker, og er en typisk spansk by. Det er marked i byen hver onsdag. Fra Guardamar er det ca. 10 km. til skolen.

Orihuela, Elche, Alicante og Murcia er andre byer som ligger ca. 25 - 45 minutters kjøring fra Rojales. Dette er gamle byer som er rike på kulturminner, og som er verdt å besøke.

 

Valencia - Alicante

Rojales ligger i "delstaten" Valencia. Valencia har to offisielle språk,- castellansk (eller det vi kaller spansk) og valenciansk. Fruktdyrking og turisme er de viktigste næringene i Valencia. Delstaten består av tre provinser,- Castellon, Valencia og Alicante.

Alicante ligger midt på den spanske middelhavskysten, og det er omtrent like langt (ca.700 km.) til både den franske grensen i nordøst og Gibraltar i sydvest. Alicante er også navnet på provinshovedstaden. Den har ca. 500 000 innbyggere. Her ligger også den nærmeste jernbaneforbindelsen, men spanske bussforbindelser er godt utbygget og rimelig i pris. For en med norske prisvaner er det også rimelig å leie bil.

 

Klima

Vi har sannsynligvis det beste klimaet i "fastlandsspania". Klimaet er stabilt og godt med mye sol og varme. Vinteren er mild, men i perioden desember - januar kan det bli en del regn og fuktig vær. Husene er stort sett ikke isolert, så man bør være forberedt på at det om vinteren kan bli kaldere innendørs enn det de fleste er vant med fra Norge.

I februar/ mars starter blomstringen fra mimosatre og mandeltre. Dette kan ha uheldig virkning på de med bjørkepollenallergi. Totalt sett virker likevel klimaet positivt inn på mennesker med bl.a. astma/ allergi, reumatisme og hudsykdommer.

Ren luft og et stabilt godt klima med lite nedbør, er hovedgrunnene til at mange velger å bosette seg i området hele, eller deler av året. Det er flere eksempler som viser at elever etter et kort opphold her har fått bedret sin helsetilstand betraktelig.

Home | Om meg | Interesser | Foto galleri | Favoritt linker | Feedback | Ciudad Quesada | Torrevieja | Spain

 

                            Denne side var sist oppdatert 26-mar.-2016